Anthony Pompliano Namen Drie Redenen Waarom Warren Buffett Bitcoin zou moeten kopen

Morgan Creek Digitale mede-oprichter Anthony Pompliano zegt dat er drie redenen zijn waarom de legendarische investeerder en felle crypto-criticus Warren Buffett Bitcoin zou moeten kopen.

Het Orakel van Omaha kocht onlangs meer dan 20 miljoen aandelen Barrick Gold ter waarde van ongeveer 563 miljoen dollar. Buffett verkocht ook een aanzienlijk deel van zijn aandelen in Wells Fargo en JP Morgan, terwijl hij alle posities van Berkshire in Goldman Sachs losliet.

In een brief aan investeerders zegt Pompliano dat Buffett goed gediend zou zijn om BTC in zijn portefeuilleschakeup op te nemen.

„Warren Buffett en zijn team hebben in wezen besloten om bankaandelen te dumpen en te beginnen met het verkrijgen van blootstelling aan goud. Dit is een complete ommezwaai vanuit het perspectief dat Buffett al vele jaren publiekelijk aangeeft, waardoor de waarde van goud wordt afgezwakt en de toekomstperspectieven van de banken worden gebagatelliseerd““.

De investering van Buffett in Barrick Gold wordt gezien als een poging om blootstelling aan het edelmetaal te krijgen temidden van de onzekerheid over de toekomst van de Amerikaanse dollar. Pompliano gelooft dat miljardair hedgefondsmanager Paul Tudor Jones een slimmere beslissing heeft genomen toen hij in Bitcoin investeerde.

Hij benadrukt de 21 miljoen hard-capped levering van Bitcoin Loophole als een belangrijke reden waarom. Wat betreft goud is het exacte aanbod onbekend.

Pompliano benadrukt ook de overdraagbaarheid van BTC, en het feit dat het moeiteloos over de hele wereld kan worden verplaatst.

Wat de deelbaarheid betreft, zegt Pompliano dat Bitcoin ook wint omdat de crypto-activa onmiddellijk kunnen worden onderverdeeld in kleinere eenheden die satoshis worden genoemd.

De directeur van Morgan Creek Digital zegt dat Berkshire 5% – 10% van zijn kaspositie in Bitcoin zou moeten investeren. Het is echter niet waarschijnlijk dat Buffett dit binnenkort zal doen. In het verleden noemde de miljardair-investeerder de koningscrypto „rattengif“ en zei dat cryptocurrencies geen waarde hebben.